Красимир Каракачанов и Валери Симеонов вероятно ще бъдат в изпълнителната власт. Конкретни имена за състава на Министерския съвет обаче още не били обсъждани. Това каза пред „Канал 3” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той увери, че до края на следващата седмица поименният състав щял да е готов. Той обаче не скри, че има намерение да предложи Султанка Петрова за социален министър.

Единственото ясно било името на министър-председателя – Бойко Борисов.

Каракачанов обясни, че броят на министерствата се запазва, а в Министерския съвет ще има още четирима вицепремиери и 17 министри.

Лидерът на ВМРО каза, че не е обсъждано дали ще става вицепремиер, а за перспективата да стане министър на отбраната и как в НАТО биха приели това, коментира,че „не избираме правителство на НАТО, а на България, която е суверенна държава”.

„Сфера на интерес за Обединените патриоти са всички ресори на изпълнителната власт, чрез които могат да се решават проблемите, които обществото очаква да бъдат решени”, каза Каракачанов.

Той добави, че патриотите имат предложения за министри и идеи за различните ведомства.

„Защо не в земеделието, екологията, икономиката, образованието“, обясни Каракачанов на въпроса към кои министерства имат претенции.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!