„Пътна полиция“ започва акция за безпроблемно извеждане на пътния трафик. От обяд в столицата и след 14:00 часа по републиканските пътища и магистрали ще има засилено полицейско присъствие, съобщи инспектор Петър Соколов.

Полицаите ще спират за превишена скорост, шофиране в нетрезво състояние и под влияние на наркотични вещества. Най-сериозни струпвания се очакват както обикновено на изходите в големите градове. Обикновено за празниците от столицата напускат над 200 000 автомобили.

В празничните дни няма да се извършват ремонти по магистралите. Очаква се на някои места да се образуват тапи и промени в организацията на движението. На сайта на Пътната агенция ще има актуална информация за ограничения на движението.

От днес между 16:00 и 20:00 часа и утре между 09:00 и 14:00 се въвежда ограничение на движението на тирове над 12 тона. Подобно ограничение за тежкотоварни камиони ще има на 26 декември от 14:00 часа, както и на 01 януари следобед. Тировете ще бъдат спирани на определени места, които са посочени на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“.

От „Пътна полиция“ апелираха, в случай на влошени метеорологични условия и водачите видят забавяне на колоната, да не предприемат маневри в лявата лента за движение. Тя ще бъде предназначена предимно за снегопочистваща техника и пожарни и линейки. Подобна грешка е допусната миналата седмица и това е била една от причините за струпване и тапи по магистралите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!