Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил служителите на пътна полиция вече да не се крият, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата.

Рашков е наредил както катаджиите, така и техните служебни коли да бъдат на видими места, докато изпълняват задълженията си по контрол на скоростта.

Това стана ясно след като депутатът от „Демократична България“ Мартин Димитров зададе на вътрешния министър писмен въпрос относно познатата практиката.

„По мое разпореждане във връзка с подобряване работата на полицейските служители, на 18.06.2021 г. писмено е разпредено до всички служители на ведомството, осъществяващи дейности по опазване на обществения ред и контрол на пътното движение, същите да се изпълняват чрез видимо присъствие както на служителите, така и на служебни те автомобили“, се казва в отговора на служебния министър Бойко Рашков.

В заповедта на министъра пише още, че контролът на скоростта трябва да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия.

Катаджиите, които не спазват заповедите, ще бъдат наказвани дисциплинарно.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!