Инженер от британската ескадрила за въздушна акробатика „Червените стрели“ загина в катастрофа със самолет „Хоук“. Пилотът, обаче, е оцелял. Инцидентът е стнал на уелският остров Ангълси.

„Кралските военновъздушни сили потвърждават смъртта на инженера на Red Arrows в резултат на днешния трагичен инцидент“ – съобщи командирът на военновъздушната база „Валей“ Ник Тъкър-Лоу.

Вестта бе потвърдена и от Министерството на отбраната: „С голяма скръб потвърждаваме смъртта на инженера от акробатичния екип на Кралските военновъздушни сили – се казва в изавление по случая – семейството на служителя е известено и помоли за известна отсрочка преди да се съобщават повече подробности. Пилотът на самолета оцеля и в момента получава медицински грижи“.

„Хоук“-ът на ескадрилата на въздушни виртуози е летял от базата Валей към базата Скамптън в Линкълншая. Базата Валей е използвана от бойната авиация за тренировка на пилоти и въздушни екипажи за действия в планински условия и по море. Там е бил разпределен принц Уилям като пилот на спасителен хеликоптер.

„Червени стрели“ са създадени през 1965 година. Прочути са с въздушните си каскади, с червено-бяло-сините димни следи, с драматични пикирания и летенето във формация „диамант“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук