Стойчо Кацаров

Целта на здравното министерство е въобще да не се затварят училища през настоящата учебна година. Това каза здравният министър Стойчо Кацаров в телевизионно интервю.

Кацаров обясни, че промяна може да има единствено, ако съответната територия от страната премине в тъмночервената зона, индикираща много високо разпространение на коронавируса.

„Със сигурност няма да допуснем училища да са затворени, а кръчмите да работят. Загубите от неприсъственото обучение се оказаха непропорционално високи. Ако спазваме ограничителните мерки, присъственото обучение ще си остане за цялата година за всички деца присъствено“, каза той.

По въпроса за задължителното ваксиниране Кацаров бе витиеват. Той каза, че е привърженик на доброволните действия, но е възможно да стартира дискусия за принудително имунизиране на определени групи – например, на персонала в старческите домове.

Припомняме, че ресторантьорите са недоволни от въведените мерки и ограничения и са готови на протести. В същото време обаче не желаят да ваксинират персонала си, за да могат на работят на пълен капацитет заведенията им, а често и самите сервитьори не спазват изискването за носене на маска.

И по времето на кабинета на Борисов, и в момента, държавата ни продължава да е първа по смъртност и последна по ваксинация, въпреки че има възможност хората да избират от всички одобрени за прилагане ваксини.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук