@lanemoe78

WizzAir-измамници! Пълна гавра с клиентите им! #fyp #foryou #foryoupage

♬ original sound – Лидия Димитрова760

В петък сутринта около 10 български граждани се барикадирали в самолет на Wizz Air, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение. Това довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата заради план за ремонт на летището. По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище, съобщава агенция „Фокус“.

Пътниците хвърлиха упреци към нискотарифната авиокомпания Wizz Air.

Лидия Димитрова твърди, че самолетът, с който са пътували от Абу Даби, е кацнал на неправилното летище. Това се е случило на двадесет и шести май в 4:12 сутринта.

„Поради вина на самолетната компания Wizz Air кацнахме

на неправилното летище. Сагата започна с отлагане на полета с няколко часа, което всъщност довежда до невъзможност да кацнем на Летище София, тъй като имало някакъв ремонт на летището“, това сподели Лидия Димитрова в своя TikTok акаунт.

Пътниците твърдят, че от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма как да бъде осъществено.

„От самолетната компания, от екипажа на самолета, са знаели, че ние няма да можем да кацнем на Летище София, въпреки това ни качиха на самолета,

провериха ни билетите и петнадесет минути преди да кацнем

на Летище Варна, вместо на Летище София, пилотът обяви, че ще кацнем на погрешното летище“, казва още Димитрова.

Жената споделя, че са били поръчани пет автобуса, които са имали за цел да извозят пътниците от самолета.

„Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите“, добавя Лидия.

На Летище Варна пристигнали и екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, че ще ги арестуват, ако не слезнат от самолета до десет минути.

„Самолетната компания отказва да съдейства и пристигнаха органи на гранична полиция, които ни дават 10 минути да си помислим дали да слезнем доброволно от самолета или ще ни арестуват и с белезници ще ни свалят от този самолет“, твърди още Лидия.

Мъж, който твърди, че е представител на фирмата, заявил на пътниците, че малко преди да започне снижението на самолета е разбрал, че ще кацнат на летището във Варна.

На този етап няма информация дали пътниците ще потърсят обезщетение. От Wizz Air не са коментирали официално случилото се.

Още новини от деня – четете тук

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук