Кипър летище

Кипър отваря границите и летищата за туристи от всички страни от 1 март, съобщава Turprom с позоваване на държавния телевизионен канал CyBC. Пристигащите чужденци ще трябва да предоставят отрицателен резултат от тест за коронавирус. Освен това гостите от „червената“ зона, в допълнение към теста, направен в тяхната страна, ще трябва да направят още един – след пристигането си на острова.

„Някои Туристи ще могат да посещават Кипър без карантинни ограничения, ако при пристигането си нямат положителен резултат за COVID-19“, заяви заместник-министърът на туризма на страната Савас Пердиос в ефира на телевизионния канал.

Заместник-министърът подчерта, че всяка от тези страни ще бъде маркирана с цветове в съответствие с епидемиологичната ситуация. Туристите от „зелената“ зона няма да се нуждаят от тест за COVID-19 при пристигане. Гостите, които летят от „оранжевите“ страни, ще трябва да предоставят отрицателен резултат от тест, преди да се качат на самолета. А пътниците от „червената“ зона ще трябва да бъдат тествани както преди заминаването, така и вече в Кипър.

Савас припомни, че кипърските власти ще отменят забраната за влизане на граждани от 56 държави. Те ще бъдат разделени в следните категории: държави-членки на ЕС; държави от Европейското икономическо пространство (Норвегия, Исландия, Швейцария, Лихтенщайн); трети държави, посочени в документа с препоръките на Съвета на ЕС (от 30 юни 2020 г. относно временното ограничение на несъществени пътувания до ЕС и евентуалното премахване на такова ограничение); Великобритания, Русия, Израел, Украйна, Беларус, Египет, Йордания, Ливан, ОАЕ и Саудитска Арабия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!