Кирил Кадийски
На снимката: Кирил Кадийски

Като ги гледам днешните русофили, ми се ще да бягам на километри от тях. Но като видя как отсреща се задават русофобите, хуквам обратно. Бягам и се скривам… в себе си. В българския език. Както е известно, езикът е истинската родина на поета. И едните, и другите са ерзац. Това каза специално за ДЕБАТИ.БГ известният български писател и преводач Кирил Кадийски.

„Едните имат глави, но акъл нямат, другите може и да имат малко акъл, но не е в главите им, а често в седалищните части, които също понякога използват не по предназначение“, коментира той.

Според него, ако санкциите срещу Русия бяха наложени по-рано, страданията на обикновените руснаци нямаше да са толкова страшни.

„Вина за това обаче имаме всички. Западът, да се изразим с тази смятана за остаряла вече терминология, също се държа двусмислено, да не кажа, че продължава да се държи така. Всеки има своите интереси и е в правото да си ги гледа, но не може това да става по всякакъв начин. Не може да окуражаваш украинците с обещания, които знаеш, че няма да изпълниш, и постоянно да даваш картбланш на руснаците“, каза още Кадийски.

Той обърна внимание, на факта, че руснаците са все по-често по площадите и даде един съвет:

„За да не плащаш сметката, трябва да помогнеш на келнера да си прибере вересиите от тоя, който е ял и пил на твой гръб.“

За да разберете какво още каза прочутият писател и преводач за конфликта в Украйна, за снежните топки по премиера на Шипка, както и какво е мнението му за новия министър на културата, четете цялото интервю ТУК.

Всичко за войната в Украйна – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук