коронавирус
Коронавирусът постави под карантина град Шулан в Китай

Китайският град Шулан е поставен под блокада, след като броят на новите случаи там е започнал да се увеличава, предават от Би Би Си.

През изминалия ден в града са регистрирани 11 нови случая, като всички те са свързани със заразена жена, която е работила в обществена пералня, съобщиха държавни медии.

45-годишната пациентка, която е заразила съпруга си, сестрите си и други членове на семейството си, наскоро не е напускала града.

Всички обществени места в града са затворени и на всички жители е казано да си останат у дома. Общественият транспорт също е спрян и градът е класифициран като такъв с висок риск – най-високата от тристепенна зонална система.

Новите случаи в Китай предизвикаха бурна реакция в социалните мрежи, като много от хората спекулират как жената се е заразила. Други, твърдейки, че са от Шулан, заявяват, че смятат, че вирусът „се разпространява все повече с всеки ден“.

Шулан е в провинция Джилин, която граничи със Северна Корея, която твърди, че там случаи на заразата не са регистрирани.

Много наблюдатели обвиняват Севера в прикриването на ново огнище на заразата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!