За първи път започва масово производство на електрически автомобили, изградени от 3D принтер. Китайската компания LSEV представи превозните средства на пресконференция в китайския Музей за 3D принтиране. Очаква се производството на иновативните автомобили да започне през 2019 г.

снимка: Polymaker

Компанията LSEV е създадена в партньорство с китайската компания за 3D принтиране Pollymaker и Италианската компания за производство на електрически автомобили XEV.

снимка: Polymaker

Всички видими части на новите автомобили освен шасито, седалките и стъклата ще се изграждат чрез 3D принтиране. По този начин общият брой на частите, от които се състоят автомобилите вместо около 2000 ще бъде само 57. Тежестта на колите ще бъде само 450 кг.

снимка: Polymaker

Друго предимство на иновацията според производителите е, че е позволила драстично да се ускори изследователският и производственият процес, позволявайки на италианската компания да създаде нов дизайн само за 12 месеца. Според експерти този процес отнема най-малко три години.

снимка: Polymaker

Въпреки че производството още не е започнало, вече са пристигнали поне 7 хил. поръчки от Европа – 5 хил. от италианските пощи и 2 хил. от фирма за отдаване на коли под наем.

Цената на иновативните автомобили ще бъде едва около 7,5 хил. долара. Най-високата скорост, която те ще могат да развиват обаче е само 69 км\ч, а батерията, която захранва 3D колите ще издържа до 150 километра.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!