Министърът на отбраната на Китай
Министърът на отбраната на Китай Снимка: БТА

Връзките на Пекин с Москва са много здрави. Те са нещо повече от военно-политическите съюзи от времената на Студената войната“ и са „много стабилни“. Отношенията ни влязоха в нова ера. Това заяви китайският министър на отбраната Ли Шанфу след срещата си в Москва с руския президент Владимир Путин.

„Това е първата ми визита в чужбина, откакто станах министър на отбраната. Избрах Русия, за да подчертая специалния характер и стратегическата важност на нашите двустранни отношения“, изтъкна Ли Шанфу.

Освен това китайският министър предаде на Владимир Путин „сърдечните поздрави“ на китайския лидер Си Цзинпин, се казва в изявление на китайското министерство на отбраната, публикувано днес, цитирано от БТА.

Ли Шанфу подчерта още, че страната му е готова да си сътрудничи с Русия в името на тесните стратегически отношения в сферата на отбраната.

На срещата си с Путин Ли е подчертал, че Китай иска да засили всестранното си координиране и сътрудничество с Русия, съобщава китайската държавна телевизия.

„Китай е готов да си сътрудничи с Русия, за да допринесе за съхраняването на световната и регионалната сигурност и стабилност“, посочи китайският министър.

През март и китайският президент Си Цзинпин посети Москва, за да демонстрира подкрепата си на Путин.

Още международни новини – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук