Кметът е изнесъл работното си място на пътя
Кметът е изнесъл работното си място на пътя Снимка: БТА

Кметът на кирковското село Кран Мустафа Юсеин премести работното си място на открито в знак на протест срещу лошото състояние на републиканската пътна мрежа до селото. Той твърди,че „борбата му“ с Агенцията пътна инфраструктура продължава близо 12 г., като почти всяка година на него и на съселяните му се налага да протестират, за да се асфалтира, преасфалтира или ремонтира 17-километров участък от републиканско шосе – от село Токачка в посока Гърция.

Юсеин е започнал протеста си вчера – 1 април, влагайки символика в датата.

„Преди 12 години започнахме с писма до министерства, АПИ, областно пътно управление. Така продължихме около четири години, след което във времето последваха протести на родители, на ученици, на жители от района, и все ни обещаваха – ще има ремонт и преасфалтиране, но това така и не се осъществи. Стига се само до кърпежи“, каза кметът, цитиран от БТА.

Последно преди две години Мустафа Юсеин закупува годишната си винетка с монети от по 1, 2 и 5 стотинки. Тогава, по думите му, от АПИ му обещали, че ще има цялостен ремонт на проблемния участък, дори започнало измерване и проектиране.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук