Садик Кан
На снимката: Кметът на Лондон Садик Кан

Кметът на Лондон Садик Кан поиска задължително носене на маски на всички обществени места и предупреди, че коронавирусът е извън контрол, съобщава „Дейли мейл“.

Броят на случаите в Лондон е над 1000 на 100 000 души, като в периода от 30-ти януари до 6-ти декември броят на пациентите, настанени в болници се е увеличил с 30%.

В писмо до Борис Джонсън Кан настоява църквите и други места за поклонение да бъдат затворени и маските за лице да се носят рутинно извън дома, включително в опашките в супермаркетите и на други места навън, където може да има много хора.

„Нашите героични лекари вършат невероятна работа, но тъй като случаите нарастват толкова бързо, нашите болници са изложени на риск да бъдат претоварени. Все по-вероятно е през следващите няколко седмици да останем без легла за пациенти, освен ако разпространението на вируса не се забави драстично“, допълни Кан.

7034 души в момента са в болница с Covid-19, което е 35% увеличение в сравнение с пика на пандемията през април.

Ако не предприемем незабавни действия сега, нашата здравна система може да бъде смазана и повече хора ще умрат, предупреди кметът на Лондон и призова хората да останат по домовете си ако е възможно.

Вече е беше обявена повишена степен на тревога от разпространението на коронавируса в съседните окръзи Съри и Съсекс.

Кан предупреждава, че ситуацията е сериозна и може да доведе до доведе до тежки щети, смущения или риск за човешкия живот.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!