Георги Лапчев
на снимката: Георги Лапчев - кмет на Царево

Плажът „Силистар“ няма да бъде застрояван – това е фалшива новина.Това каза кметът на Царево Георги Лапчев на извънреден брифинг в района на плажа.

„Става въпрос за един имот, който е на повече от половин километър от плажа. Изобщо не става въпрос за застрояване, а за допускане, за да може един проектант да започне да търси начин как един изчезнал във времето път отново да се появи.“

Лапчев уточни, че въпросният път го няма на документи.

„Фалшивата новина е чисто политическа заигравка от страна на опозицията“, подчерта кметът и повтори, че „реално проблем няма“.

Повод за иязвлението на кмета на Царево бе разпореждане от вчера на премиера Бойко Борисов да не изпълнява решение на Общинския съвет за промяна на устройствения план на терен до „Силистар“.

Припомняме, че вчера премиерът Бойко Борисов в качеството си на председател на ПП ГЕРБ разпореди на кмета на Царево Лапчев, който също е от ГЕРБ, да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет – Царево по казуса „Силистар“. П

репоръката на Борисов е Лапчев да не изпълнява решението до пълното убеждаване на обществеността в правотата на това решение на Общински съвет – Царево.

Тази сутрин от БСП реагираха със своя позиция, че

„Борисов стигна до абсурда като председател на ГЕРБ да нарежда на кмет на ГЕРБ да не изпълнява решение на общински съветници на ГЕРБ“.

Те подчертават още, че “въпросното разпореждане няма юридическа стойност, защото решенията на общинските съвети се връщат за ново обсъждане и спират от изпълнение единствено от областните управители. Борисов няма правомощията на такова действие – нито в качеството си на премиер, нито в качеството си на партиен лидер. Нещо повече, то е поредният удар по институциите и държавността в България.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук