коалиция

Постигнато е единно решение за парите за пътища. Това става ясно след продължилият четири часа Коалиционният съвет на управляващите партии, който се проведе в Министерския съвет. В срещата е участвал и вицепремиерът и министър по регионалното развитие Гроздан Караджов. 

Срещата започна в 19.30 ч. и продължи до късно вечерта в понеделник. Съветът на управляващата коалиция се събра в лидерски формат, само „Има такъв народ“ бяха представени от зам.-председателя на ПГ Виктория Василева и от вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Няколкочасовият разговор е завършил с консенсус по темата АПИ и парите за пътищата. Крайното решение ще бъде внесено на извънредното заседание на Регионалната комисия.

Предложенията до момента бяха две – парите за ремонт на пътищата да се отпускат от МС или с решение от НС и доведоха до напрежение между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

Пари все пак ще бъдат отпуснати, увериха участници в срещата.

На коалиционния съвет е било решено още всяка седмица да бъде обсъждана законодателната програма до „най-малкия детайл“.

Коалиционните партньори са обсъдили и внесения в петък от „Има такъв народ” Проект на решение за промяна в състава на Комисията по бюджет и финанси и Правната комисия. От ИТН настояват да имат по трима членове, за сметка на тези от „Демократична България”. То ще бъде гласувано във вторник на извънредна комисия.

Припомняме, че от партията на Слави Трифонов внесоха искане да бъде увеличен броят на техните депутати за сметка на „Демократична България“. Сега двете формации имат по двама представители там. От „Има такъв народ“ обаче смятат, че като 25-членна група трябва да получат 3 места, а „Демократична България“ да остане с едно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук