Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършването на мандата- пролетта на следващата година. Това стана ясно след извънредно заседание на Съвета на коалицията.

Най-сериозният въпрос, който трябва да се реши е отхвърлянето на искането на вота недоверие, внесен от БСП, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Всякакви кадрови промени в кабинета ще се обсъждат след  преодоляване на вота на недоверие в Народното събрание“, добави Симеонов.

На днешното заседание са присъствали и тримата министри, които снощи подадоха оставки.

„Всички те имат голяма подкрепа и свършиха много добра работа, заяви премиерът Бойко Борисов.

Благодарение на Владислав Горанов сме в първата тройка на държавите с най-добри финанси“, изтъкна Борисов.

Той похвали и Младен Маринов, по време на чието управление по думите на Борисов няма неразкрито убийство или побой над журналисти, полагал и огромни усилилия за обществения ред

Благодарение на Емил Караниколов пък за три години е постигнат рекорден ръст на БВП и на инвестициите, подчерта Борисов.

„Затова се съгласих да се обединим за вота на недоверие. Най-гротескно е партия като БСП да иска вот на недоверие, мотивите са им изсмукани от пръстите,“ заяви Борисов.

Тримата министри ще останат на поста си до гласуването на вота на недоверие. След него се очакват и по-сериозни рокади в кабинета, стана ясно след днешното заседание на Коалиционния съвет.

Предстоят много тежки месеци. България е единствената държава, която отрече пандемията, заяви Борисов.

„Сега едни хора са недоволни от едно, други от друго, като гледам лицата на протеста, познавам, ги всичките, не си представям държавата да се управлява от тези хора. Ние сме ги видели какво могат. Декември, януари, февруари ще е голямата криза“, напомни борисов.

 

Борисов отново отправи критики към президента Румен Радев, на който според Борисов Делян Пеевски лично му наредил служебното правителство.

„На този президент, незрял ли както го нарекоха, фигурант, на който Шиши му реди кабинета, но нямаше протест. Христо Иванов не излезе да каже, кой е Шиши, как нареди на Радев служебното правителство, не да сочи моите министри“, заяви Борисов.

Според премиера служебно правителство е абсурд. Кой от тези на площада е по-опитен от нас, попита Борисов. И поиска Христо Иванов да каже с кого ще управлява или отново ще върши черната работа на БСП и ДПС, за да дойдат на власт.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук