Кубрат Пулев се е разделил с досегашния си клуб Зауерланд. Кубрат призна това в интервю за вестник „168 часа“. Пулев и немците имаха договорни отношения до края на годината. Заради предсрочното им прекратяване е платил неустойка от 150 хил. евро. Това става в навечерието на елиминационния двубой с Хюи Фюри, който ще излъчи претендента за световната титла във версия IBF.

„Всичко се случи преди 10 дни. Заради предсрочното прекратяване на договора им платихме 150 хил. долара. Ще си останем в отношения и ще работим съвместно, но просто нещата не вървят“, каза Пулев.

„Гоним различни интереси и имаме различна идеология. Смятам, че всеки трябва да преследва целите си по собствен начин и това да е добре за всички страни. И за да мога да го сторя, си платих. Всички сме временно на този свят, баща ми ни е учил да сме честни, почтени и да помагаме“, сподели Кубрат.

„У дома и стените помагат. Всичко е на твоя страна. Това, че мачът ще определи претендента за световната титла във версия IBF, го прави още по-ценен и интересен и мотивира още повече Фюри, който получава шанс да се докаже. Мисля, че мачът ще е ожесточен и непредсказуем“, приключи Кобрата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!