Кочи
Победителят в състезанието индийският град Кочи

Решихте ли вече къде ще отидете на почивка тази година? В случай, че не сте, имаме някои предложения за вас – TRAVELBOOK  ви представя класацията с настоящите и бъдещите най-популярни дестинации за пътуване в света.

За първи път победителите в „ Travellers Choice Awards “ за най-популярните дестинации за пътуване бяха избрани в две нови категории: популярни и набиращи популярност нови дестинации за пътуване. Популярните дестинации за пътуване включват местата, които отбелязват най-голямо увеличение на положителните оценки и рейтинги през последната година. Набиращите популярност са дестинациите, които ще бъдат поставени на фокус тази година и които в момента са най-често отбелязвани като любими на платформата за пътуване Tripadvisor.

Десетимата победители са определени въз основа на алгоритъм, който взима предвид всички оценки на пътуващите в Tripadvisor – за настаняване, ресторанти и атракции, както и увеличаването на броя на резервациите и на търсенето.

Кои са най-популярните дестинации през 2020г.?

Номер 1 в тази категория е индийският пристанищен град Кочи. В световен план при него се наблюдава най-голямо увеличение на положителните отзиви. Градът в Югозападна Индия впечатлява с историческите си паметници и прекрасните си църкви. Луспон във Филипините е на второ място. Ако решите да  посетите този град, не трябва да пропускате оризовите тераси на Banaue.

 1. Кочи (Кочин), Индия
 2. Лусон, Филипини
 3. Порто, Португалия
 4. Порто Сегуро, Бразилия
 5. Грамадо, Бразилия
 6. Ломбок, Западна Нуса Тенгара, Индонезия
 7. Да Нанг, Виетнам
 8. Закинтос, Йонийски острови, Гърция
 9. Тел Авив, Израел
 10. Краков, Полша

Десетте дестинации, набиращи популярност

На първо място е руският град Калининград. Той се намира между Полша и Литва. Град Саранда в Албания е на второ място. Балканската държава набира популярност през последните години, а морският курорт Саранда на Албанската Ривиера е добра алтернатива на други (често по-скъпи) летни дестинации.

Трето място заема Бейрут, столицата на Ливан. Градът в Източното Средиземноморие със сигурност представлява интерес за туристите, но определено трябва да проверите ситуацията със сигурността, преди да планирате почивката си там.

 1. Калининград, Русия
 2. Саранда, Албания
 3. Бейрут, Ливан
 4. Луксор, Египет
 5. Науса, Гърция
 6. Рюген, Германия
 7. Фу Куок, провинция Киен Джианг, Виетнам
 8. Монополи, Италия
 9. Ла Пас, Боливия
 10. Кюрасао в Карибите
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!