Явор Павлов
Снимка: БНТ

Явор Павлов от Калипетрово е мъжът, който за един ден стана популярен в цяла България, след като нахлу в офис на електроразпределително дружество

със скара и буркан компот, за да опече сандвичи за децата си.

Гневът на мъжа беше породен от това, че два дни останал без ток, а семейството му – без ток и на студено.

Вдъхновени от постъпката му жителите на няколко врачански села, които четвърти ден са без ток, също се заканиха да отидат в местния клон на енергото, за да си изперат дрехите.

„Сутринта само като си изкарах главата от юргана – студено, видях, че телевизорът не свети, много изнервен бях и децата ми гладни, влизам в енергото, вътре на топличко са седнали служителките и голям смях, голямо нещо, защото са много добре. Да дойдат у нас да видят какво е“, коментира Явор Павлов пред БНТ.

След като той препича филии на скарата си в офиса на електроразпределителното дружество, хапва мезе и отпива от компота, който си е донесъл.

Случката приключва в полицейския участък с акт за нарушаване на обществения ред.

А токът в селото е пуснат след 30 минути.

„С моите викове и крясъци съм оправил най-евентуално повредата, бързо е станало“, допълва Явор Павлов.

Всички в Калипетрово го наричат майстора, защото им поправя колите в сервиза си.

Познават го като дързък човек, който си търси правата.

Явор Павлов е работил 15 години в Испания и Аржентина, за да построи къщата си, а в зимните месеци не пропуска да плати на енергото по 400 лева за ток, затова и не възнамерява да плати наложената глоба от 200 лева. Не съжалява за постъпката си.

„Държавата за това е на това дередже, защото всички си стоят вкъщи и ги е страх“, споделя още Явор Павлов.

Жителите на три врачански села, които четвърти ден бедстват без ток са вдъхновени от постъпката му, но все пак не дръзнаха да нарушат обществения ред.

„Четири дни не видяхме кола на ЧЕЗ, не видяхме работниците, никой не мина през селото да види тук ли сме, не сме ли, живи ли сме. Хората отидоха и си накупиха агрегати. След репортаж по Националната телевизия сутринта започна някакво раздвижване“, каза още Магдалена Динкова, кмет на село Върбешница.

Във Върбешница вече имат ток. А в Калипетрово Явор раздава автографи и събира поздравления по телефона, че се е опълчил на енергото.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук