Група от симпатизанти на Николай Колев „Босия” са се събрали пред Народното събрание, за да изразят подкрепата си за протестиращия.

протест, Босия

Босия обяви гладна стачка преди повече от месец и половина, а здравословното му състояние значително се е влошило през последните дни, съобщиха за ДЕБАТИ.БГ привърженици на протестиращия.

„Босия” настоява за оставка на транспортния министър Ивайло Московски и спиране на корупцията при получаване на шофьорски книжки.

Босия
източник: clubZ; автор: Веселин Боришев

Днес от 15 часа ще се проведе заседанието на временната комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство.

Тя беше нарочно създадена на 18 юли и ще провери твърденията на Николай Колев – „Босия”, че има злоупотреби при получаването на шофьорски книжки.

протест, Босия

109 депутати гласуваха „за” създаването на комисията.

Народните представители решиха новата комисия да бъде съставена от пет души с един председател и четирима членове от всяка парламентарна група.

Председател на комисия е депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов. Членове на комисията са Иван Иванов от БСП, Ихсан Халил от ДПС, Андон Дончев от Воля и Атанас Стоянов от “Обединени патриоти”.

протест, Босия

Очаква се комисията да приключи работа до един месец.

ДЕБАТИ.БГ се свърза с подкрепящи „Босия” хора, които съобщиха, че състоянието му е изключително лошо и той почти не може да се движи. Те настояват да се спаси живота на Николай Колев и институциите да предприемат необходимите действия. Очаква се на заседанието днес „Босия” да присъства.

протест, Босия

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук