Снимка: news.sky.com

Не всеки ден виждаш кон в самолет, камо ли в първа класа. Но конят Фред, с помощта на своята треньорка, се озовал точно там, съобщава WPIX-TV.

„Това беше първото ни пътуване със самолет. Фред е пътувал няколко хиляди километра в моето превозно средство, но това беше първият ни път във въздуха“, каза треньорката на понито Фред, Роника Фроуз.

Фроуз е обучила Фред като терапевт и служебен кон. Мини понито, което живее в Мичиган, е по-добре обучено „дори от повечето кучетa“, споделя учителката му.

„Прекарах една година от живота си, като тренирах сериозно този кон“, споделя Фроуз.

Тя се е посветила на месеци работа, подготвяйки Фред за пътуването, което включва два полета във всяка посока.

„Тръгнахме следобед. Излетяхме от Гранд Рапидс, направихме връзка в Далас и кацнахме в Онтарио, Калифорния – казва Фроуз – Закупих две места в първа класа. Платих цяло състояние за билетите, но го направих, защото това беше първия полет на Фред и исках да му е удобно.“

Противно на притесненията й, пътуването минало повече от успешно. Хората се забавлявали с коня, а той ги обграждал с внимание.

На фона на потенциално по-строги разпоредби от Министерството на транспорта за това кои видове животни могат да летят, Фроуз се надява пътуването на Фред да окаже влияние върху решението на властите за въздушно пътуване на коне.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!