Президентът Румен Радев днес продължава с политическите консултации с представители на последните три парламентарни групи в 47-ото Народно събрание. Първи на днешните разговори на „Дондуков“ 2 са от парламентарната група на „Има такъв народ“.

На срещата присъстваха Тошко Йорданов, Виктория Василева, Ива Митева и Любомир Каримански.

„Има такъв народ“ вече доказа себе си като част от промяната в България. Много български избиратели виждат във вас надеждата за една откровена политика, която назовава ясно проблемите и решенията,а не ги замита под килима. Убеден съм, че с опита вие вече имате ясна представа за предизвикателствата и задачите пред едно ново управление и имате готовност да допринесете за тяхното решаване““ каза в началото президента Румен Радев.

„Предизвикателствата в момента са доста по-големи, отколкото преди. Ние ще продължим да бъдем такива, каквито сме. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако разбира се останалите парламентарни сили, с които водим разговори, също са такива“, заяви от своя страна Тошко Йорданов.

По думите му моделът ГЕРБ и ДПС все още не е разграден. „Надявам се да постигнем необходимите компромиси, да уточним необходимите цели и страната да започне да се нормализира“, подчерта той.

След срещата от „Има такъв народ“ казаха, че искат да внесат спокойствие в България и силно се надяват правителството да изкара пълен мандата. Не пожелаха да коментират постове и министри.

„Ние ще измерваме нещата в единен стандарт за всички коалиционни и не бихме искали да мерим с двоен аршин. Ще държим на почтеността. Червените линии са на коректност, почтеност и нещата да бъдат обсъдени коалиционно, като се каже, че се избира А отбор, да бъдат положени на масата всички CV-та от този клас“, каза Любомир Каримански.

По думите му още не знаят колко министерства ще имат и трябва да преценят всичко, което е написано в коалиционното споразумение.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!