Корнелия Нинова
на снимката: Корнелия Нинова

Амбицията на БСП е да се смени цялото правителство. Това каза в телевизионно интервю лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя коментира ареста на действащия министър Нено Димов заради водната криза в Перник, назначението на негов заместник, както и вотът на недоверие, който социалистите ще внесат следващата седмица.

„Като сложат друг министър, какво се променя?”, попита Нинова.

И допълни:

„Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чиито двигател не работи. Свидетели сме на много смени на министри, но нищо не се променя, моделът на управление не се променя.“

Според нея нито един от предложените наследници на Нено Димов не разбира от управление на водния сектор.

„Системата на управление е сбъркана, а не хората. Нено Димов е изкупителна жертва на целия този модел”, смята лидерът на БСП.

По думите й проблем с водата ще има в цялата страна, а не само в Перник, заради лошото управление на ВиК сектора.

На 20 януари БСП ще внесе за четвърти път вот на недоверие срещу правителството.

„Арестът на Нено Димов не обезсмисля вота на недоверие, а дава допълнителни аргументи. Не сме се отказали. Той не е за Перник, той е заради националния проблем с водата, заради безконтролния внос и горене на боклуци, заради което е замърсен въздухът. Вотът на недоверие е комплексен и е за тема екология.”

БСП ще търси подкрепата на ДПС, „Воля” и независимите.

„Ако тези, които се определяме на думи като опозиция, ДПС, „Воля” и независимите сме 124. Тоест, ако има някакви принципи в политиката и като си казал, че си опозиция – си опозиция, вотът ще е успешен”, каза Корнелия Нинова.

И добави:

„В този вот е много важна темата за боклука. Напоследък въпросът се съсредоточава върху боклука. Но за нас е много важна темата за боклука от третия свят. 734 хил. тона за 5 години по документ, който ни е даден от Владислав Горанов, от който 3 тона болничен отпадък”.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че приема с разбиране отказа на главния прокурор Иван Гешев да се срещне с нея, защото няколко дни по-късно е последвал арестът на Нено Димов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!