На снимката: Корнелия Нинова

Вместо служебните министри да разрешават социалните проблеми се занимават с партийно строителство. Недоумявам каква е тази политическа лудост, която обхвана държавата. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на посещение в Сопот.

По думите й цели браншове са на улицата и протестират

Земеделците за обезщетения от градушките, работници за изработени и неплатени заплати, ресторантьори и хотелиери за обезщетения от затворени бизнеси, здравната система прегрява отсега. Цените летят нагоре, доходите се стопяват. На фона на всичко това т. нар. партии на протеста се разправят кой в кой офис ходил и какво се е пазарил, допълни тя.

Според нея това поведение на протестните партии дава основания на Борисов да морализаторства и да се прави на спасител. Предлага и конкретни решения, представени от БСП – препреизчисляване на пенсиите; промяна на методиката за оценка на медицинския труд за ковид; плащане на една заплата на самоосигуряващи се, ако останат без работа и на родители, ако останат вкъщи да гледат децата си; промяна на мярката 60/40; нова методика за ценообразуване на енергоносители.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!