Снимка: Ю тюб

Обикновено добре хранените примати нямат храна, след като коронавирусните страхове доведоха до пълно опустяване на нормално оживените улици на град в Тайланд, съобщи „Дейли Стар“.

Стотици гладуващи маймуни се сражаваха за един банан, който беше оставен на улицата, а туристите, които редовно ги хранят, заобикалят Тайланд. Обикновено добре хранените животни се прехвърлиха през улица в Лопубри, централен Тайланд, след като забелязаха друга маймуна, държаща банан.

Клип показа приматите, които преследват нещастната маймуна, която правеше всичко възможно да не бъде догонена от ордата. Но стана наистина зловещо, когато множеството примати започнаха да крещят и да се бият за оскъдната плячка.

След това се вижда как маймуните скачат една срещу друга и свирепо се сграбчват, докато битката за банана ескалира. Очевидците бяха смаяни и заявиха, че поведението е напълно нетипично за маймуните.

Сасалук Ратанчай, която засне войната за банана, каза:

„Те приличаха повече на диви кучета, отколкото на маймуни. Те полудяха за едно парче храна. Никога не съм ги виждал толкова агресивни. Мисля, че маймуните бяха много, много гладни. Обикновено тук има много туристи, които хранят маймуните, но сега не са толкова много, заради коронавируса.“

Туристите обичат да хранят маймуните в много дестинации, като понякога животните се разглезват и дори се превръщат в проблем с нахалството си. Нарастващата изолация заради страха от коронавируса променя ситуацията не само за хората, но и за свикналите на изобилие маймуни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!