Костадин Костадинов
На снимката: Костадин Костадинов

Лидерът на партия „Възраждане” – Костадин Костадинов, има наложен „черен печат” за влизане в Украйна за 10 години. Това съобщи самият той, след като е осъществил злополучно посещение в Украйна и Молдова през почивните дни.

От разказа на Костадинов се разбира, че той е преминал границата без проблем, но по-късно е разбрал, че е издирван от 3 различни служби – военно-граничната, полицейската и Службата за безопасност на Украйна (СБУ) – тяхното контраразузнаване.

„Получихме известие, че ни издирват. Разбира се, не ни казаха за какво. На мен ми стана ясно какво се случва обаче. Тъй като Болград е близо до границата, отидохме до там за десет минути. Малко след това дойде и полицейска кола с полицейски служители и с агенти на СБУ. Взеха ми паспорта, започнаха да ме снимат под дулото на автоматите. Четирима войници ни бяха обкръжили и не ни разрешаваха да мръднем въобще“, разказва Костадинов.

На въпрос защо е задържан, украинските власти са му отговорили, че има информация, че той е председател на проруска партия в България.

„Което е много сериозно нарушение на законите в Украйна. Между другото, в Украйна действа извънредно положение. Извънредно се прилагат някои закони и съответно това обвинение е равносилно почти на смъртна присъда. Аз, естествено, им казах, че няма такова нещо. Започнах да се смея. Попитах: „Кой ви каза?“ Те казаха: „Това не е наша информация. Вашето Разузнаване ни каза това“.

В крайна сметка на Костадинов е сложен „черен печат” за влизане в Украйна за следващите 10 години. „Беше ми казано накрая: Бъдете благодарен, че се отървавате само с това, защото трябваше да ви разстреляме, щом сте руски агент“, твърди още депутатът.

Всичко за войната в Украйна – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук