Костадин Костадинов

Доволни ли сте, че за пореден път Народното събрание ще събере не народни представители, а безразборна евроатлантическа тълпа. Това каза в обръщението си към новите депутати председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Ние от „Възраждане“ няма да говорим от името на целия народ, но за добро или зло – и никой друг не може. Защото българският народ се въздържа от участие в изборите, затова никой няма как да говори от негово име. Не знаем какви са причините повече от 61% от българите да не гласуват, но се досещаме: апатия, нихилизъм, неверие, отчаяние, униние, душевна леност и деградация. Всичко това на практика пише смъртната присъда на народа и държавата ни“, каза Костадинов от трибуната.

На фона на това, докато на няколкостотин километра от границите ни се води война, чиито икономически последици вече поглъщат целия ни континент, докато инфлацията разяжда икономиката ни, цяла седмица още несвиканото НС се занимаваше с най-важния казус в държавата ни дали днес да присъстват посланиците на Русия и Беларус.

Той цитира Иван Вазов с две стихотворения, които прочете от трибуната – първото беше „Средството да нямаш врагове“, в което се споменава: „Преклонената главичка сабя не я сече“, и второто „Линее наш’то поколение“.

„Време е да обърнете поглед към себе си и да видите, че това което отличава роба от свободния човек е правото на избор. Кой ще запази българския лев? Кой ще върне похитената държава, попита реторично Костадинов и заяви, че „Възраждане“ е партията, която ще реши проблемите.

„Крайно време е България да се ръководи от мъже, а не от мижитурки“, категоричен е той.

В началото на днешното заседание, „Възраждане“ направиха грозна и неуважителна демонстрация към химна на Европа. След като новите депутати се заклеха последваха два химна. Този на България и този на Европейския съюз. При звученето на „Oдата на радостта“ депутатите от „Възраждане“ демонстративно си седнаха по местата. Открай време лидерът на партията Костадин Костадинов, абсолютно популистки обещава да предоговори членството на България в ЕС и да организира референдуми за напускане на ЕС и НАТО.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук