Елизабет II
на снимката: кралица Елизабет II

Английската кралица е в страхотно настроение за тържествата в края на годината. За да уважи служителите на Бъкингамския дворец, Елизабет II направи разходи без да държи сметка за това.

Монархът не щади усилията си за празничния сезон. Много привързана към Коледа, 93-годишната кралица се радва на тържествата в дома си в Сандрингам, където участва в традиционната литургия, която се провежда в църквата „Света Богородица Магдалена“. Но преди да опакова багажа за път към имота си, тя не пропусна да обърне малко внимание и на персонала на Бъкингамския дворец.

Тази година Елизабет II е планирала около 620 подаръка за своите служители и близки, както разкрива „Mirror“. Вместо да ги постави под гигантска елха, преди да излети за Сандрингам, за да се наслади на няколко събития на абатство Даунтаун, суверенът предпочита да даде тези подаръци лично. Монархът се среща с членовете на нейния персонал в една от стаите на двореца, където тя им предлага порцеланов или някакъв друг предмет.

„До нея ще застане помощник със списък и той ще прошепне името на всеки бенефициент, който пристъпва към нея, както е в рамките на традиционна церемония“, обяснява близък източник за церемонията по връчването на подаръците.

Кралицата на Великобритания изпраща и 750 поздравителни картички по целия свят. С други думи, подготовката за тържествата в края на годината е особено силна. Всички тези подаръци и тези жестове на обич очевидно имат цена, която се оказва астрономическа. Според доклади на Mirror, Елизабет II е похарчила 30 000 паунда за Коледа, или близо 40 000 евро. Това се казва кралска щедрост!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!