Ралица Симеонова
На снимката: Ралица Симеонова

Броени месеци, след като бе назначена, заместничката на Янев бе принудена да напусне. Напускането и е очаквано, след като на поста министър вече не е Стефан Янев. Симеонова е сочена за особено близка до бившия военен министър. Тя е била негова секретарка в президентството, след това става шеф на кабинета му в служебното правителство, а после се оказва и на поста зам.-министър на отбраната. Ясно е обаче, че мястото й не е там.

„Повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет“, пише заместник-министърът на отбраната Ралица Симеонова.

Екипът на Дебати.бг публикува пълният текст на поста на Симеонова.

„Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността „Заместник-министър на отбраната“. Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет.

Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завлядана държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики. Не знам защо все още говорим за национална политика. Осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник. И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят. Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност“, написа тя.

Припомняме, че преди дни премиерът Кирил Петков поиска оставката на военния министър и бивш служебен министър-председател Стефан Янев. На негово място бе назначен Драгомир Заков, въпреки че преди това за поста се гласеше Тодор Тагарев. 

Още вътрешнополитически новини – четете тук 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук