Полицията е открила мигранти от Мароко във фермата
Полицията е открила мигранти от Мароко във фермата Снимката е илюстративна

Краферма в с. Сърнево, близо до Карнобат, е действала от месец като депо за мигранти. Собственикът й Димитър Павлов и съучастникът му се отърваха с условни присъди и глоба от 5000 лв., след като признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата. В момента и двамата са на свобода.

Според разследващите Павлов и негов работник посрещнали нелегалните, хранели ги, дори им оказвали и медицинска помощ. Кравефермата се намира в покрайнините на селото и до нея се стига единствено по черен път и трудно може да се види кой влиза и кой излиза. Жители на Сърнево разказват пред БНТ, че точно преди месец стопанинът на фермата Димитър Павлов преместил кравите. Започнало и необичайното дотогава движение на автомобили. Появили се и мигранти.

При специализирана акция в кравефермата полицията открива шестима мигранти от Мароко.

„Те са чакали да бъдат превозени до точка в близост до АМ „Тракия“, откъдето да стигнат и до последната дестинация, именно София“, коментира Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Според местните в Сърнево вече е ежедневие да виждат мигранти. Районът се е превърнал в ново трасе на каналджиите заради близостта с АМ „Тракия“. Жителите на селото се опасяват, че със затопляне на времето мигрантската вълна ще се засили.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук