Ню Йорк премахна последната улична телефонна кабина

Отбелязвайки края на една епоха, общинската администрация в Ню Йорк премахна последната от легендарните телефонни кабини, които паднаха в жертва на повсеместното разпространение на безплатния Wi-Fi и мобилните телефони през последните години.

Феновете на Супермен, обаче, могат да се утешат с факта, че Манхатън ще запази четири от отдавна неработещите телефонни кабини, станали известни като импровизирани съблекални за журналиста Кларк Кент, докато той се трансформира в Човека от стомана Супермен, предаде АФП.

Десетилетия телефонните кабини присъстваха широко в поп културата – от комикси до холивудски блокбастъри и телевизионни предавания.

Всичко това отиде в миналото, когато кметът на квартал Манхатън Марк Ливайн, нареди последната кабинка с два телефонни апарата Bell System на ъгъла на 7-мо авеню и 50-та улица да бъде демонтирана.

Фиксираните телефони започнаха да изчезват от улиците на Ню Йорк в началото на 2000-те, и постепенно изпаднаха в забрава след масовата употреба на мобилни телефони, а след 2010 г. с появата на смартфоните, напълно спряха да работят.

През 2015 г. Манхатън инсталира хиляди горещи точки за безплатен интернет и безплатни локални разговори.

Четири телефонни кабини остават по улиците на града, за да напомнят историята на телефона с жица: в Горния Уест Сайд, на Уест Енд авеню на 66-та, 90-та, 100-а и 101-ва улица.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук