Кристиан Николов
На снимката: Кристиан Николов /източник: Фейсбук/

Софийският градски съд ще разгледа молбата на Кристиан Николов, който е подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков. 22-годишният мъж  иска да му бъде изменена мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Той е в ареста от април. Навръх Великден джипът му връхлетя върху автомобила на известния журналист, докато чака в колата си на червен светофар край столичен мол.

По време на разследването стана ясно, че освен, че е шофирал с превишена скорост- от 99 километра в час в градски условия, Николов е бил зад волана под влиянието на четири вида упойващи вещества.

Миналата седмица от Софийска градска прокуратура съобщиха, че материалите по делото, събрани в 25 тома, са били предявени на обвиняемия и неговия защитник на посочените от тях четири дати в периода 12.10.2020 г. – 27.10.2020 г. Защитата е направили осем искания, сред които отводи на вещи лица, разпити на свидетели, които вече са били разпитани и други процедурни искания.

Впоследствие, след приключване на предявяването, е постъпила нова молба от Кристиан Николов, в която той е заявил намерението си да формулира и допълнителни искания. Наблюдаващият прокурор незабавно ще се произнесе по направените искания, бележки и възражения. Едва след това ще бъде възможно да се пристъпи към внасяне на обвинителния акт в съда, обясняват от прокуратурата.

Заради катастрофата е повдигнато обвинение и на майката на Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и пътниците от джипа  – Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!