Кубрат Пулев

Голямата българска звезда в тежка категория Кубрат Пулев коментира пред Нова тв победата си над Райдъл Букър, както и какво го очаква в следващите месеци.

Според него двубоят с Букър е бил изключително важен, защото самият противник сам по себе си е бил труден. Кубрат Пулев каза, че при поражение е рискувал да загуби мястото си на основен претендент за световната титла. Той припомни, че опонентът му е бил №1 в тежката категория на националният отбор на САЩ преди да влезе в затвора.

„Ако не бях спечелил този мач, нямаше да има мач за титлата. Губя си претендентското място за световната титла на ITF. За мен рискът беше огромен. Много по-трудно щеше да ми бъде да отида пак напред в ранглистата“, заяви Кубрат.

Той обяви, че няма предпочитан съперник измежду Джошуа и Руис. Според Пулев Руис е по-удобен за него, но пък отбеляза, че срещу съперници като Джошуа винаги се е представял добре.

Кобрата обяви, че ще гледа на живо мачът Джошуа – Руиз, след което ще се прибере в България за гала-вечерта на Тервел Пулев, която ще се проведе на 14 декември в Пловдив.

„Ще почина сега няколко седмици. Идват коледни празници. Януари ще започна подготовка и в края на април или май месец би трябвало да се осъществи мачът за световната титла“, допълни Кобрата.

 „За мен парите не са от значение, че да си дам живота за тях. Който не го е разбрал явно не се интересува от това, което се случва. За мача за световната титла ще взема милиони, даже не знам точно колко са. Но това е маловажно. За мен е по-важно да направя нещо, което не е постигано и би било голяма гордост и страхотна реклама за страната ни. Аз си давам живота за мечтата ми и за тази на баща ми. Това вече се превръща и в мечта за самата България”, завърши Кубрат Пулев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!