вълк, спасен

Добросърдечни естонски работници се втурнаха да спасяват бедстващо куче от замръзваща река, без да се усетят, че всъщност наместват в колата си див вълк, съобщи Би Би Си.

Хората работели на язовира Синди на река Парну, когато забелязали животното, понесено от ледената вода. Доста по-късно, след измъкването му от реката, станало ясно, че това е вълк. Пред местен вестник един от спасителите споделил, че още докато го носели, „кучето“ му се видяло твърде тежичко.

„Беше спокоен, спеше на краката ми. Когато го завих, си вдигна за малко главата“ – добави той.

Ветеринарите прегледали животното и се усъмнили в произхода му, но местен ловец, добре запознат с вълците в района, разсеял всякакви съмнения – това било мъжки вълк на възраст около година. След като научил това, ветеринарният екип решил да остави вълка в клетка след лечението като предпазна мярка в случай, че като се пооправи се окаже по-малко послушен.

Естония е дом на стотици вълци и съвсем малко от тях са маркирани. Те избягват хората, но хората там ги харесват. Вълкът бе избран за националното животно на страната миналата година от група природозащитни организации.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук