Квалификациите за Евро 2020 приключиха. Отборите, които се класираха директно са ясни, но нас ни вълнува жребия за баражите, в който ще участва и българския национален отбор. Той ще се проведе в петък (22 ноември) от 13 часа в швейцарския град Нион.

Какво да очакваме?

Жребият ще определи в кой измежду поток „С” или в поток „А” ще попадне нашият отбор..

Ако жребият ни отреди да останем в поток „С“, със сигурност съперник ще ни бъде Шотландия, като гостуваме в полуфинала, а след това играем ще играем с победителя от двубоя Норвегия – Сърбия. Спечелим ли двата двата мача, отиваме на Евро 2020.

Ако жребият обаче ни прати в поток „А“, там единствено сигурен е тимът на Исландия, който със сигурност е домакин. Потенциалните ни съперници са Израел, Румъния и Унгария. Единственият вариант да сме гости, е ако се паднем срещу Исландия. Всеки друг съперник означава, че ще сме домакини в първия мач.

 

Поток „А“: Исландия, три отбора измежду Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния

Поток „В“: Босна и Херцеговина, Словакия, Ейре, Северна Ирландия

Поток „С“: Шотландия, Норвегия, Сърбия, един измежду Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния

Поток „D“: Грузия, Северна Македония, Косово, Беларус.

Двойките в потоци „В“ и „D“ вече са ясни, тъй като те се определят от позициите от 1 до 4 на отборите. Така от поток „В“ мачовете са Босна и Херцеговина – Северна Ирландия и Словакия – Ейре. В поток „D“ мачовете са Грузия – Беларус и Северна Македония – Косово.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!