Йордан Лечков

Драмите и неяснотите по върховете на българския футбол продължават с пълна сила. Преди няколко дни стана ясно, че Йордан Лечков е внесъл жалба в съда срещу временния президент на БФС Михаил Касабов.

Лечков бе гост в студиото на bTV. Той категорично заяви, че не е подавал оставка и според устава на централата той е легитимният временно изпълняващ длъжността президент на родната футболна централа.

„Аз не правя нищо нередно. Действам по устав. Искам категорично да заявя, че не съм подал оставка, аз съм първи вицепрезидент на БФС. 14 години съм първи вицепрезидент, неслучайно съм избран от президента за такъв. И продължавам да бъда, така че документите аз ги разписвам“, обяви Лечков.

По повод подадената от него жалба в съда относно вписването в търговския регистър на Михаил Касабов като временен президент на БФС, Лечков заяви: „Предприел съм действия, които са по закон. Неприятното е, че пак коментираме странични неща, а футболът остава на заден план.“

Футболната ни легенда обяви, че никога не е имал амбиции да бъде президент на БФС, но държи нещата да се случват по установения ред

Попитан кой е взел решението Михаил Касабов да е временен президент на БФС, той каза: „Без коментар.“

По време на контролната среща срещу Парагвай Лечков стоеше отделно от спортния министър Красен Кралев и Михаил Касабов, но той отрече да има проблем с тях.

Цялата тази ситуация е доста нелепа и очевидно има потъпкване на правилата. Притеснително е как от търговския регистър са регистрирали Михаил Касабов като президент на БФС прескачайки устава.

Вариантите са два. Или е проявена чиновническа немърливост, или някой грубо е погазил правилата. И в двата случая обаче някой трябва да си понесе отговорността.

Лошото е, че докато силите на футболните ни хора са насочени към битка за власт, а в същото време националният ни отбор продължава да ниже загуба след загуба и вече отбори като Андора печелят повече точки в квалификациите от нас.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!