Леонардо ди Каприо

Американският актьор и носител на „Оскар” Леонардо ди Каприо ще бъде президент на САЩ.

Той ще се превъплъти в 26-ия президент на САЩ Теодор Рузвелт с помощта на любимия си режисьор Мартин Скорсезе, съобщава сайтът за кино новини „Дедлайн“.

За носителя на „Оскар” и легендарния режисьор това ще бъде седмият съвместен проект след филми като „Вълкът от Уолстрийт“, „Авиаторът“, „От другата страна“, „Злокобен остров“ и „Бандите на Ню Йорк“.

Сайтът твърди, че преговорите за предстоящата биографична лента за Рузвелт се водят от няколко години, но едва сега е бил привлечен подходящ сценарист за целта, а именно – Скот Блум.

Информацията сочи, че компанията на Ди Каприо и Дженифър Дейвисън „Апаян Уей“ и Скорсезе ще бъдат изпълнители продуценти, а правата за разпространение са поверени на „Парамаунт“.

Неслучайно е желанието на Ди Каприо да представи на екран живота именно на Теодор Рузвелт.

Както самия актьор, Рузвелт също е бил отявлен защитник на околната среда и дори е бил наричан „президентът на природозащитниците“.

Повод за това е активната му работа за защитата на статута на 930 000 кв. км земя в САЩ и създадените от него пет национални парка, както и подписаният от него закон за историческите паметници.

Освен това, към днешна дата, Рузвелт остава най-младият президент в историята на САЩ, встъпвайки в длъжност на 42-годишна възраст през 1901 г. след убийството на Уилям МакКинли.

В предишните си биографични филми Ди Каприо се е превъплъщавал още в основателя на ФБР Джон Едгар Хувър, авиатора Хауърд Хюз и борсовия брокер Джордан Белфърт. Понастоящем се смята, че именно той ще изиграе и ренесансовия гений Леонардо Да Винчи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук