Активисти по проблемите с климатичните промени от природозащитна организация планират да блокират летище „Хийтроу“ в Лондон. Участниците в кампанията заплашиха да нарушат работата на „Хийтроу“ с демонстрации относно необходимостта от дълбоки структурни реформи в авиационната индустрия, предаде Спутник.

екоактивисти, протест

Говорителят на летището като каза, че служителите на летището са притеснени от нарушението на полетите, което протестът ще предизвика, особено за пътниците, които имат планове със семейство и приятели за планираната отдавна великденска почивка.

екоактивисти, протест

Тази седмица британските органи на реда задържаха трима активисти за защита на околната среда от същата група, след като се залепиха за влак в лондонската станция Canary Wharf, причинявайки забавяне на влаковете. Полицията съобщи за повече от 420 ареста за прекъсване на движението по основните пътища на Лондон по време на пиковите часове, както и за имуществени вреди.

екоактивисти, протест

Протестът, свързан с климатичните изменения, стартира в Лондон в понеделник. Протестиращите възнамеряват да продължат действията си денонощно през следващите две седмици, като настояват правителството да вземе мерки относно това, което те описват като „екологична катастрофа“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!