Лиляна Деянова-Лилана излиза окончателно от ареста. Това реши днес Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС), след като прецени, че тя може да бъде под „домашен арест“ на адреса си в столичния кв. „Лозенец“, предава „Лекс.бг“.

В определението си апелативните съдии подчертаха, че 4 месеца под стража са били достатъчни, за да може прокуратурата да разпита свидетелите срещу Деянова, без те да се притесняват, че тя може да им въздейства. Съдът дори се обърна към нея, че в близко бъдеще може да бъде и с още по-лека мярка за неотклонение.

„Ако покажете, но не на думи, че няма да въздействате, тази мярка може да бъде преразгледана“, заяви съдът.

Според съдебния състав обаче и до момента не е разколебано обоснованото предположение, че Деянова е извършила престъпленията, в които е обвинена. Тя беше задържана, след като прокуратурата я обвини за участие в престъпна група за злоупотреби с еврофондове, данъчни престъпления и заплахи към шефове на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Според съда 10 свидетели, включително и служител на Деянова са дали показания за тези заплахи.

Съдебният състав отчете и влошеното здравословно състояние на популярната в миналото певица и проблемите ѝ с гръбначния стълб, но посочи, че не това е причината за освобождаването ѝ. Съдът обяви, че задържането вече се явява непропорционално спрямо възрастта, образованието и възможността на Деянова да работи, пък било то и в домашни условия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук