Лидерът на „Има такъв народ“, който всячески избягва изяви пред български медии е дал интервю за френския  „Льо Монд“. Ето и статията, публикувана в изданието:

„Човекът, чиито редки изяви цяла България очаква с нетърпение, посрещна екип на „Льо Монд“ в седалището на телевизионната си продуцентска компания в сърцето на София – в офисите на „7/8“. Студиото е кръстено на ритъма на балканската музика, която го превърна в национална звезда, в допълнение към кариерата му като телевизионен водещ. По стълбите към офиса му са наредени снимки в доста странни тоалети.

На 54 години Станислав Трифонов, когото българите наричат ​​просто „Слави“, се мъчи да застане на диван в големия си офис.

До него, обаче, има патерица.

„Имах фрактура, от която имам проблеми с възстановяването“, уверява ни той.

Но здравословното му състояние е обект на постоянни слухове в България, защото той почти не се появява в публичното пространство.

Трудно е да се повярва, че този човек, облечен в анцуг, с обръсната глава и бледа кожа, който отказва да бъде сниман, се е превърнал в основния претендент за спечелването на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 11 юли в тази страна със 7 милиона жители, известна като най-бедната и корумпирана в Европейския съюз.

Но когато става дума за корупция, Слави сяда и стреля директно в очите на събеседника си.

„Имаме брилянтни закони, но те не се прилагат. Трябва да възстановим съдебната система “, казва той.

Ако спечели, Станислав Трифонов обещава, наред с други неща, да уволни противоречивия главен прокурор, обвинен в затваряне на очите за корупцията.

„Столът му е твърде голям за него“,твърди той.

По време на демонстрациите миналото лято протестираха стотици хиляди българи и младежи, завръщащи се от чужбина и тяхното мнение трябва да се вземе предвид, твърди Трифонов.

Неговата програма, казва той, се основава преди всичко на три стълба: преминаване към мажоритарна избирателна система, въвеждане на електронно гласуване и намаляване на финансирането на политическите партии от 8 на 1 лева за получен глас“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук