В края на август притежатели на „Веспа“ (“Vespa”) скутери от няколко държави се събират в Копривщица, където за първи път ще се проведат „Булвеспа дни 2018“. В периода от 31 август до 2 септември хората с бензин в кръвта ще обменят контакти, опит и ще видят на живо най-новите модели на марката, както и стари мотоциклети, които вече са придобили колекционерска стойност. Председателят на българския клуб на „Веспа“ Руслан Нинов разказа какво ще се случи в Копривщица.

„Всички по-големи държави организират веднъж годишно такива срещи, на които събират своите последователи, членове и фенове на „Веспа“. На тях, освен местните, отиват и хора от околните държави. Тази година ние организираме за първи път такова международно събиране. Очакваме гости от Румъния, Сърбия, Македония“, разказа Нинов.

Той добави, че Копривщица неслучайно е избрана за домакин на срещата.

„Тя се намира в сърцето на България, сгушена е в Балкана и е изцяло исторически град. На 1 септември сборният ни пункт ще е в самия център, на площада. От там ще направим парадна обиколка на града, а след това ще се проведе майсторско каране на полигон в местността „Св. Димитър“, който се намира над Копривщица“.

Руслан Нинов каза, че в гаража си има четири модела на марката, но никога няма да забрави първата си среща с нея през 2007 година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!