Лютви Местан
на снимката: Лютви Местан, лидер на ДОСТ

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщиха от Окръжната прокуратура в Кърджали. Той беше пуснат по-рано от ареста под парична гаранция от 10 хиляди лева. Местан беше задържан от полицията за 24 часа след вчерашната тежка катастрофа с негово участие на пътя за КПП „Маказа“, при която загина 6-месечно бебе, а неговите родители и по-голямо братче пострадаха.

Състоянието на семейството е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение на МБАЛ „Др. Ат. Дафовски” – Кърджали, а бащата в Травматологично отделение. Бащата е с контузия в областта на кръста и съмнение за спукан прешлен, но общото му състояние е добро, той е в съзнание. Същото се отнася за майката и детето – те имат повърхностни контузии, съобщиха от болницата.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Кърджали е започнало разследване. До момента са е направен оглед на мястото на произшествието, проведени са разпити на свидетели очевидци и са  назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на 6-месечното дете, както и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите на починалото бебе и неговия 9-годишен брат.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и  назначаване на  съдебна автотехническа експертиза.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!