Лютви Местан
на снимката: Лютви Местан.

Лютви Местан е получил инсулт. Така делото за катастрофата край момчилградското село Загорско преди 4 години, по което е обвиняем, отново бе отложено.

По време на заседанието стана ясно, че в съда е постъпила молба от бившия политик. Към нея бил приложен документ от болницата в Момчилград, според който на 19 февруари Лютви Местан е получил исхемичен инсулт. Той е настанен на стационарно лечение.

До вчера нямаше постъпили искания за отлагане. Комплексната автотехническа експертиза е готова, страните са запознати с нея, всички свидетели са изслушани, делото вървеше към финал.

На заседанието не се яви и другия обвиняем по делото Юсеин Ахмед, баща на загиналото при катастрофата 6-месечно момиченце. В молбата си той съобщава, че е научил за заболяването на Местан и по тази причина не се явява.

Прокуроът по делото Росица Георгиена поиска от съда на Юсеин Ахмед да бъде наложена мярка за неотклонение парична гаранция или домашен арест. По този начин ще бъде гарантирано, че следващият път ще се яви в съда. Обвинението поиска също на обвиняемия да бъде забранено да напуска страната.

Съдът не уважи искането на прокурора и отложи делото за 28 март.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук