Шумът от празненствата и най-вече от фойерверките на американския Ден на независимостта, 4 юли, са се оказали фатални за магарето Сами. Това натъжи жестоко неговият собственик – фермер от Джорджия, съобщава „Фокс Нюз“.

Джон Богино от фермата „Севън кейбълс“ на север от Атланта казва, че Сами (съкратено от Самбука) не е могъл да преживее експлозиите от фойерверките.

„Звуците бяха много силни и се оказа, че се е уплашил и е умрял от инфаркт, причинен от страх“, каза Богино, чиято ферма е в Милтън в района на Северен Фултън, пред вестник „Атланта“.

Богино призовава хората да мислят за животните, преди да организират такива празници – особено в земеделските райони.

Само преди две години кметът на Милтън, Джорджия, поиска от Градския комитет да работи с държавните законодатели относно възможните решения за защита на добитъка и други животни, съобщава вестникът.

Преди празника градът изпрати по електронна поща следното съобщение:

„Докато светлините и звуците са вълнуващи за повечето от нас, фойерверките могат да бъдат по-малко приятни както за големи, така и за малки животни.“

Въпреки, че не успял да спаси Сами, Богино се надява, че други животни ще бъдат пощадени следващия път, когато има голям празник в града.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!