на снимката: Еманюел Макрон
На снимката: френският президент Еманюел Макрон

Варна попада сред дестинациите в Европа, които френският президент Еманюел Макрон препоръчва да бъдат посетени във видеопост в „Инстаграм“.

Във видеото Макрон отговаря на въпрос на младежи относно това коя дестинация би препоръчал да се посети в Европа. Той започва да изброява градове и страни, като започва от Варна. Там Еманюел Макрон беше на посещение заедно с първата дама на Франция Брижит Макрон през 2017 г. по покана, отправена от президента Румен Радев и тогавашния премиер на България Бойко Борисов. Макрон тогава пристигна директно на летището във Варна и след това се отправи към двореца Евксиноград.

След това в поста в „Инстаграм“ Макрон споменава Сплит, след това руините от минали епохи в Рим, после Андалусия в Испания и нейните чудеса. След това Макрон с мечтателен поглед говори и за това колко е хубаво да се изгубиш из хълмовете и сенките на Лисабон, града на Песоа. После споменава и за Залцбург, за Балтика, за Дания.

Накрая Макрон казва, че може да изброява места до безкрай. Той допълва, че има толкова места в Европа, на които има толкова много история и нарича Европа „съкровище“, което не трябва да преставаме да обичаме.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук