Малки и големи с шейни, ски и велосипеди участваха днес в традиционния снежен празник край хижа „Алеко” на Витоша.

„Витоша зимен фест 2021“ се провежда тази събота в условията на извънредна пандемична обстановка. Столична община и „София – евростолица на спорта“ организират този спортен празник за шеста поредна зима, като част от Светояния ден на снега, а целта е да се привлекат повече хора в планината, на чист въздух сред природата. Въпреки пандемичните условия обаче, на място имаше сериозна организация, която позволи на хората спокойно да се насладят на деня в планината.

Дисциплините част от „Витоша зимен фест 2021“, бяха ски-алпинизъм, спускане с шейни, ски-бягане и спускане с колела по сняг.

Витоша ски фестВитоша ски фест

На място беше подготвен и полигон за обучение при лавинна опасност при децата, отделно за най-малките беше подготвена и анимация, с която да се запознаят със зимните спортове.Витоша ски фестВитоша ски фест

За първи път като част от фестивала имаше и състезание с шейни, където всеки участник получи награда.

На място трябваше да бъде открита и специална зона за спускане с шейни за първи път във Витоша, която да е свободна за ползване. Заради вятъра обаче днес тя не можа да бъде открита.

Витоша ски фест

Въпреки урагнния вятър днес и засиления към планината трафик, стотици хора успяха да отразнуват Световния ден на снега във Витоша, практикувайки зимни спортове.

Снимки: Debati bg

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук