манол
Малкият Манол направи дарение. Снимка: БТА

Малкият Манол пръв е дарил пари за пострадалите от земетресението в Турция. Десетгодишният син на отец Петър Гарена от Кърджали се включи в кампанията на Районното мюфтийство в областния град по набиране на средства. Манол помогнал с каквото има в касичката. Това каза за БТА районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди.

„Момчето дойде преди да отиде на училище и остави събраните в касичката си пари. Вечерта, преди да дойде, е гледал новините и виждайки какво се случва, срутените сгради и опитите на хората да спасят затрупаните. Казал на баща си, че също иска да е съпричастен и да помогне“, разказа още районният мюфтия.

От собствено и от името на мюфтийството Еминефенди изрази съболезнования към близките на загиналите. Той каза, че във всички над 200 мюсюлмански храма в региона преди петъчната молитва ще се чете селя, а преди намаза ще се направи дуа за загиналите при земетресенията в Турция. След петъчната молитва, всеки който желае, ще може да дари средства.

Община Кърджали започва кампания за събиране на дарения в подкрепа на бедстващите след катастрофалните земетресения в ЮгоизточнаТурция. Даренията ще се събират в пункт в гаража на община Кърджали в кв.Студен кладенец, ул.“Капитан Петко войвода“1 (до Строителния техникум). Пунктът ще започне събирането на дарения днес, 07.02.2023 г., от 13.00ч. и ще бъде отворен от 08.00 до 19.00 ч. всеки ден, включително в събота и неделя.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук