Младен Маринов
На снимката: министърът на вътрешните работи Младен Маринов

Вътрешният министър Младен Маринов заяви пред журналисти днес, че мерките в страната, които държавата предприе за ограничаване разпространението на коронавируса, ще стават по-сериозни.

Той обаче не уточни колко още могат да се затегнат, след като вече е забранено излизането от дома без основателна причина, както и пътуванията между градовете/

Вътрешният министър съобщи още, че под карантина на територията на цялата страна са около 7 хиляди души. Той припомни, че неспазването на карантината води до наказателна отговорност. Вече има образувани и няколко десетки досъдебни дела на нарушители.

Министър Маринов отправи призив към гражданите да не пътуват и съобщи, че на сайта на МВР вече има образец на декларацията, която всички, на които им се налага неотложно пътуване между градовете, трябва да попълнят и подпишат.

„Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през КПП-то. Достатъчно е да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес. Не е време да се лъжем кой къде работи“, заяви Младен Маринов пред журналистите.

Над столичния квартал „Факултета“, населен предимно с роми, от днес дрон ще отправя предупреждения за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса и ще следи за струпване на групи хора.

Дронът бе пуснат в присъствието на вътрешният министър Младен Маринов от Красимир Димитров от Столична община.

Очаквайте още подробности.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!