Марио Бакалов изясни защо по време на полет, пилотите на борда консумират различни ястия.  

По негови думи отговорът на този въпрос зависи от това дали става дума за дълги трансокеански полети или по-къси полети из Европа.

„Общо взето имаме няколко възможности: да си донесем собствена храна, да закупим предварително поръчана храна за екипажи (“crew meal“) или да консумираме от храната за пътниците, която е в повече на борда и не е била използвана. Също така в самолета има и дребни снакове за нас, както и плодове“, разкри Марио Бакалов.

Освен това Бакалов разкри, че за да се избегне хипогликемия, която силно намалява когнитивните  възможности, пилотите трябва да се хранят най-късно на 6 часа.

„Не бива да ядем от една и съща храна и трябва да консумираме различни ястия. Причината се крие в евентуалната възможност за риск от хранителна интоксикация. В интерес на истината, най-честата причина за т.н. „pilot incapacitation“, т.е. временна невъзможност или загуба на управление на самолета от пилот е проблем с храносмилането или хранително отравяне“, разказва пилотът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук