влак, БДЖ, машинисти

Двама машинисти от бързия влак Бургас-София са набили началника на гара Тулово, става ясно от жп документи, цитирани от OFFnews. 

Побоят се е случил пред десетки свидетели около 11:30 часа на 7-и март. Заради случката бързият влак е натрупал закъснение от 26 минути.

Според докладна за инцидента на началника на гарата скандалът възникнал след като помощник-машинистът на въпросния влак слязъл от локомотива и с двама пътници отишли в приемното здание да си купят кафе и да пушат.

Началникът на гарата направил забележка, че влакът е пристигнал с малко закъснение и трябва да потеглят към София. В отговор получил порой от грозни псувни, нарекли го „глупак“. В разправията се включил и машинистът на бързия влак Д.Д. Той посегнал с ръка и с удар свалил шапката от главата на шокирания мъж. След това помощник-машинистът му забил два удара в лицето. На помощ на служителя на НКЖИ се притекъл един от неговите колеги.

На грозните сцени са станали свидетели пътниците на два влака, които по това време едновременно са били на гарата.

Началник гарата в Тулово си е извадил медицинско свидетелство за побоя и възнамерява да съди машинистите от БДЖ. Превозната бригада на влака Бургас-София също потвърждава думите му за агресивно поведение от страна на двамата машинисти.

„За 39 години служба в железниците за първи път ми се случва такова непристойно и грубо отношение от страна на колеги. Такова поведение уронва авторитета на железницата в обществото като цяло“, заявява в докладната си са случилото се началникът на гарат.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук